Bouwsteen start met vierde training voor drop-outs
07 Jan 2014, 08:00
foto


Elf jongens krijgen een tweede kans om bij 'De Bouwsteen' een vak te leren. Het gaat om een 'leerwerk-traject'. De drop-outs worden opgeleid tot halfwas bouwvakker. Deze jongens zijn geselecteerd uit 41 aanmeldingen. Directeur Rogier Andes zegt dat het om de vierde groep gaat die getraind wordt.

De jongens hebben allemaal een moeilijke tijd achter de rug en hebben goede voornemens om hun leven weer op de rails te krijgen. Andes is blij dat bedrijven goed inspelen om de jongeren te helpen om een job te leren. De Schuilplaats blijft het project ondersteunen en zal vijf jongens opvangen. Robles en Hoost Construction (RHC) en J.P. Dundas NV helpen samen zes jongens opleiden. Andes zegt dat de doelstellingen van De Bouwsteen en de bedrijven goed op elkaar aansluiten. "Het gaat om bouwen aan de toekomst van de jeugd van Suriname én een eigen kweekvijver voor goed bouwpersoneel".

Drie dagen per week doen de jongens bij de verschillende bouwbedrijven werkervaring op. Wekelijks zal de bouwplaats door De Bouwsteen bezocht worden om te kijken hoe het gaat. Twee dagen per week zijn de deelnemers bij De Bouwsteen voor onder andere de vaktraining, sociale vaardigheid, sporten en individuele coaching. Na zes maanden zijn de jongens opgeleid tot halfwas vakman. Ze worden ook verder begeleid om aan een job te komen. Andes heeft tot nu toe goede ervaringen opgedaan met de jongeren die al opgeleid zijn in de vorige groepen.

(ASP)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May