Financiën betaalt maandag Stichting voor het Kind
06 Jan 2014, 00:00
foto


Door ambtelijke nalatigheid blijkt de overheid Stichting voor het Kind voor de zoveelste keer niet op tijd betaald te hebben. Starnieuws verneemt dat in het weekend de administratieve handelingen in orde gemaakt moesten worden door verantwoordelijken van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, waardoor het ministerie van Financiën over kan gaan tot de betaling.

Het personeel dat de betalingsachterstand beu is, heeft op de tweede kerstdag de kinderen aan hun lot overgelaten. Intussen zal maandag het werk worden hervat, na overleg tussen de leiding van het tehuis en de bond. Binnen de regering is aan de bel getrokken over de gang van zaken. Deze stichting vangt kinderen op die traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt.

Zolang de stukken niet bij Financiën zijn vanuit Sociale Zaken en Volkshuisvesting, kan niet overgegaan worden tot betaling. President Desi Bouterse zei op 1 januari bij de beëdiging van Andy Rusland tot minister van Financiën dat de comptabele regels moeten worden aangepakt. Indien zaken op tijd waren afgerond, was de misère rond de betaling van Stichting voor het Kind er niet geweest. Meer dan een week bleek nodig te zijn om het probleem maandag op te kunnen lossen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May