Ressort Brownsweg wil dienstverlening verbeteren
04 Jan 2014, 12:05
foto
Bestuursambtenaar Erna Kadosoe toont haar certificaat dat ze heeft ontvangen van docent James van Smart Training Suriname.


Bestuursambtenaren van ressort Brownsweg in het district Brokopondo hebben een training achter de rug over klantgerichtheid. Districtssecretaris Freddy Linga, die de motor achter de training is, zegt aan Starnieuws dat de bestuursambtenaren de dienstverlening naar de gemeenschap toe willen verbeteren.

De cursus bij Smart Training Suriname heeft drie weken geduurd. Gisterenavond mochten de zes ambtenaren hun certificaten in ontvangst nemen. Een ambtenaar van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, afdeling Brownsweg heeft ook deelgenomen aan de training. Naast Linga hebben deelgenomen aan de training: Ursula Finisie, Agenesia Jozuazoon, Germana Donoe, Erna Kadosoe en Euredise Finisie van Sozavo.

Linga merkt op dat de ambtenaren zich bewust zijn van het decentralisatieproces, waarbij het belangrijk is dat verschillende diensten in de ressorten samenwerken. Het bestuurskantoor wil zijn taken zo goed mogelijk verrichten en daarbij de interactie met de gemeenschap bevorderen.

"Het is belangrijk om de interne organisatie te versterken", legt Linga uit. De kosten voor de training hebben de deelnemers zelf betaald. Onderwerpen die aan de orde zijn gekomen zijn onder andere: klantgerichte behandeling van klachten, omgaan met lastige klanten, communicatie en gesprekstechnieken, klantgericht en assertief communiceren, behoeftebepaling van de klant, normen en waarden voor tevreden klanten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May