Directeur Nationale Loterij trekt weer aan de bel
04 Jan 2014, 02:00
foto
Directeur Desiré Hooghart jr van de Nationale Loterij Suriname, geflankeerd door zijn bedrijfsjurist Mohammed Alam (links) en Harish Monorath. (Foto: Raoul Lith)


De Nationale Loterij Suriname (NLS) vindt dat opzettelijk de samenleving op een verkeerd spoor wordt gezet over de gang van zaken in de sector en dat het vonnis van de rechter geveld op 27 december verkeerd wordt uitgelegd. Er vindt geen controle plaats op kansspelen en de samenleving zou voor ettelijke miljoenen aan belasting ontberen. Vier bedrijven uit de branche hadden in december beslag gelegd op tegoeden van NLS, 'conservator derdenbeslag'. De rechter heeft het beslag opgeheven.

Directeur Desiré Hooghart en raadsman Harish Monorath hebben op een persconferentie meer duidelijkheid gegeven over deze kwestie. Ook het vonnis is ter beschikking gesteld van de journalisten. Suriname Tropicana Playing Hall NV, Sunset Inn Resort NV, Mirage Playing Hall NV en Suribetting NV hadden het beslag gelegd op de tegoeden.
De NLS had de rechter ook andere zaken gevraagd, die niet zijn toegewezen. De rechter vindt dat NLS niet kan vragen aan de bedrijven om zich te houden aan de vergunningsvoorwaarden. De vergunning is door de Staat (minister van Justitie en Politie) verstrekt. Als er in strijd met de vergunning wordt gehandeld, dan is het de bevoegdheid van de Staat om op te treden.

Hooghart heeft aangegeven dat NLS controle en toezicht uitoefent. Monorath voert aan dat in alle vergunningen dit ook is aangegeven. Intussen is er in 2009 bij wet een Gaming Board goedgekeurd. Dit orgaan is echter niet ingesteld. De casino en loterijbedrijven vinden dat ze onterecht hebben betaald aan NLS en hebben daarom beslag gelegd op de tegoeden. Hiertegen is er geprocedeerd en het beslag is opgeheven. Hooghart vindt het jammer dat minister Edward Belfort niet reageert op brieven en ook niet optreedt tegen bedrijven die kansspelen organiseren. Nu wordt er geen toezicht gehouden en de samenleving heeft niet de garantie dat de trekkingen correct geschieden. NLS krijgt geen toegang tot de trekkingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May