DOE: Happy New Year!?
03 Jan 2014, 22:00
foto


Nu de rookdampen, na alle vuurwerk, zijn opgetrokken past het de DOE partij de gemeenschap een stralend 2014 toe te wensen. Voorts is de partij blij met de daling van het aantal vuurwerkslachtoffers. Hulde aan de brandweer en alle diensten en personen die zich hiervoor sterk hebben gemaakt. De DOE partij heeft steeds benadrukt dat een kortere afschietperiode van vuurwerk de samenleving ten goede zou komen. Concreet zien we dat ook gebeuren. Sinds de inkorting is er een positieve ontwikkeling te bespeuren. Uiteraard is elk vuurwerkslachtoffer één te veel, maar stappen voorwaarts moeten ook gememoreerd worden.

De daling is duidelijk te merken als de afgelopen jaren met daarachter het aantal slachtoffers op een rijtje worden gezet: 2009/35, 2010/30, 2011/52, 2012/39, 2013/28. Ulrich Coats, de brandweervoorlichter steekt de gemeenschap een hart onder de riem door te benadrukken dat spoedig een evaluatie gemaakt zal worden met alle betrokken instanties. Wij spreken waardering uit voor deze evaluatieve en preventieve stappen.

Zorgen
Wat de partij zorgen baart is het nog steeds niet uitbetalen van subsidie van de overheid aan Stichting Onderwijs van de Evangelische Broedergemeente (EBG). De oorspronkelijke ouderbijdrage moest op voorstel van de overheid worden afgebouwd. In de plaats daarvan zou de overheid met dat bedrag inkomen. Helaas is vanaf het begin van het schooljaar 2013-2014, niets door de overheid overgemaakt. Pogingen van parlementariër Breeveld en anderen om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen, hebben geen zoden aan de dijk gezet. De scholen die maandag a.s. moeten beginnen, hebben dringend deze middelen nodig! De samenleving mag weten hoe slordig de overheid omgaat met haar verantwoordelijkheden. Hetzelfde probleem hebben de boothouders van het binnenland en de districten. Ook die wachten al maanden op hun geld. En als de boothouders aankloppen op het ministerie, wordt schaamteloos verklaard, dat ze dan maar ontslag moeten nemen en dat er wel anderen gevonden zullen worden om de diensten uit te voeren. En dan te beseffen dat sommigen reeds 25 jaar trouw deze diensten geleverd hebben. De DOE partij protesteert krachtig tegen dit wanbeleid. Het gaat in beide gevallen om duizenden Surinamers die door dit afkeurenswaardig gedrag worden benadeeld.

Over de problematiek bij de Stichting voor het Kind is de partij met stomheid geslagen. Waar blijft de uitvoering van de zo vaak herhaalde spreuk: ”De mens staat centraal in dit beleid!” Wij vinden dit onbehoorlijk bestuur. Want terwijl de normale verplichtingen, zoals hier aangehaald, niet worden nagekomen, constateren we verspilling van Staatsmiddelen op vele andere gebieden. Het lijkt alsof er gedacht wordt:”Na mij de zondvloed!” Dit noemen wij inhumaan gedrag.

Abrahams
De benoeming van de heer Abrahams tot Raadsadviseur heeft ook de DOE partij en vele andere Surinamers geschokt. Het feit dat de ex-minister in opspraak is geweest in verband met het gevoerde beleid op het ministerie van Openbare Werken, zou toch de president, die hem benoemd heeft, moeten aanmanen tot voorzichtigheid? Er is zoveel ruis rondom deze ex-minister dat een fatsoenlijke overheid een spoedonderzoek zou moeten gelasten door de Centrale Lands Accountantsdienst en het Openbaar Ministerie. Geen van beiden zijn hiertoe ingezet en het lijkt alsof vanuit de regering gezegd wordt: ”We gaan over tot de orde van de dag.” Niet dat alleen, maar de ex-minister krijgt een belangrijke functie toegewezen. We vinden dit geen voorbeeld voor ons volk. En helemaal niet als de benoeming plaatsvindt door een president die zo duidelijk heeft aangegeven dat hij er alles aan zou doen om verkwanseling van staatsmiddelen tegen te gaan.

Vervelend dat het positieve bericht over de vermindering van vuurwerkslachtoffers zo overschaduwd wordt door hetgeen daarna volgt. DOE heeft echter geen andere keus op basis van hetgeen wij bij herhaling als volk over Suriname zingen: ”A bun fu yu mi suku tru, a ogri musu wai.!”

De partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May