SVZ trekt acht SEH-artsen uit Filipijnen aan
03 Jan 2014, 14:00
foto
Behandelruimte spoedeisende hulp SVZ. (Foto: SVZ)


Het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) heeft acht artsen uit de Filipijnen aangetrokken om de dienstroosters van de Spoedeisende Hulp (SEH) in te vullen. Voor het managen van deze spoedeisende dienstverlening heeft het ziekenhuis de hulp ingeroepen van dokter Mikhaiel Saouma, voormalig medisch directeur van het ziekenhuis.

De opening van de SEH zal geschieden door president Desi Bouterse. Het staatshoofd heeft volgens een persbericht van SVZ zich vanaf het begin van het project een groot voorstander getoond van het uitbreiden van de spoedeisende hulp in Paramaribo. De SEH van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is regelmatig overbelast, hetgeen leidt tot lange wachttijden voor patiënten. Uitbreiding van de SEH-faciliteiten om de acute zorg aan de gemeenschap te verbeteren is dan ook een noodzaak.

Algemeen directeur Manodj Hinidori zegt dat SVZ in deze behoefte heeft ingespeeld en het vorig jaar is begonnen met het bouwen van een eigen spoedeisende hulp, vooral gericht op de bewoners van Paramaribo-noord. Met financiële steun van de regering is een moderne faciliteit opgezet, volledig voorzien van nieuwe medische apparatuur en andere voorzieningen voor acute zorg. Er wordt de laatste hand gelegd aan de afspraken met de medische specialisten van het ziekenhuis. Binnenkort zal ook de samenwerkingsovereenkomst met het AZP worden getekend voor doorverwijzing van patiënten. Ook zullen de afspraken met de verzekeraars over het drempeltarief en andere financiële zaken worden vastgelegd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May