Geen nieuwe vuurwerkslachtoffers erbij gekomen
03 Jan 2014, 12:00
foto


Brandweervoorlichter Ulrich Coats haalt opgelucht adem. "Sinds gisteren zijn er geen nieuwe gevallen van vuurwerkslachtoffers bijgekomen", meldt hij in gesprek met Starnieuws. De officiële afschietperiode is gisteravond afgesloten. Het aantal is op 26 gebleven voor de Spoedeisende Hulp van Academisch Ziekenhuis Paramaribo. In Nickerie zijn er twee vuurwerkslachtoffers genoteerd.

"Wij gaan niet slabakken. Er zal zo snel mogelijk met alle betrokken instanties een evaluatie worden gemaakt. Dit is nodig om aanbevelingen te kunnen doen aan het Openbaar Ministerie", legt Coats uit. De ongelukken die gebeurd zijn, zijn een combinatie van onvoorzichtigheid en gevaarlijk vuurwerk. Een van de slachtoffers heeft bijvoorbeeld vuurwerk in een fles gedaan en afgeschoten. Hij heeft een behoorlijke snee aan zijn hand opgelopen.

Coats deelt mee dat in 2012 het onderzoeksinstituut van de universiteit IMWO in opdracht van het Korps Brandweer Suriname een studie heeft verricht over vuurwerk dat wordt geïmporteerd en de verwondingen. Op basis van het onderzoek zijn er aanbevelingen gedaan. Dit jaar zal op basis van dit rapport en de ervaringen die nu zijn opgedaan een besluit worden genomen om gevaarlijk vuurwerk niet te importeren. De lijst moet tijdig opgemaakt worden omdat de bestellingen halverwege het jaar al plaatsvinden. De brandweer zal het voortouw nemen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May