24 januari opening spoedeisende hulp SVZ
03 Jan 2014, 00:00
foto
Het gebouw is zo goed als gereed voor de spoedeisende hulp. (Foto: SVZ)


Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) heeft 24 januari geprikt als de nieuwe datum voor de opening van de moderne spoedeisende hulp. Eerder was het streven geweest om op 9 januari de opening te verrichten. De voorbereiding is nog niet helemaal rond en er moest ook afgestemd worden met de regering, die ook een grote bijdrage levert in dit project van het particuliere ziekenhuis.

Algemeen directeur Manodj Hindori zei vooruitblikkend op 2014 dat de spoedeisende hulp 1x24 uur, 365 dagen voorbereid moet zijn op een goede opvang van patiënten die acute zorg nodig hebben. Hij merkte op dat vanaf de ingebruikname het ziekenhuis zal veranderen in een bruisend centrum van medische zorg.

Dit project wordt gerealiseerd met ondersteuning van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Algemeen directeur Antoine Brahim zei eerder aan Starnieuws dat hij volledig begrijpt dat het particuliere ziekenhuis inspeelt op de behoefte. De Spoedeisende Hulp van het AZP heeft het behoorlijk druk omdat iedereen die acute hulp nodig heeft, daar aanklopt. De spoedeisende hulp van het SVZ zal zich vooral concentreren op Paramaribo-noord.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May