Sozavo wil afstappen van betalingen per kas
02 Jan 2014, 20:00
foto


Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) zal afstappen van de traditionele betalingen per kas aan cliënten. Minister Alice Amafo zegt dat er nog enkele uitbetalingen zijn van het ministerie die per kas plaatsvinden. Het gaat onder meer om de Algemene Kinderbijslag, schoolkledingactie, financiële bijstand voor huishoudens en voor mensen met een beperking.

Een deel van de algemene oudedagsvoorziening (aov) wordt nog per kas uitbetaald. Amafo geeft aan dat de kasbetalingen dit jaar plaats zullen maken voor een betaalsysteem waarbij het ministerie de hulp van banken heeft ingeroepen. "Hiermee beogen wij de lange rijen tot het verleden te laten behoren", legt de minister uit. Behalve het veiligheidsaspect wil het ministerie ook een betere service bieden aan zijn cliënten.

Sozavo heeft haast alle aov-ers vóór de jaarwisseling, ook die in de ver gelegen dorpen in het binnenland, kunnen uitbetalen. De schoolkledingactie 2013/2014 en algemene kinderbijslag over 2013 zullen volgens de minister in het eerste kwartaal van 2014 worden uitbetaald. De administratieve afhandeling is nog in volle gang. Het streven is volgens Amafo erop gericht om alle uitbetalingen tijdig te kunnen doen plaatsvinden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May