Aantal slachtoffers vuurwerk opgelopen naar 28
02 Jan 2014, 14:00
foto


Het aantal vuurwerkslachtoffers is vandaag opgelopen tot 26 bij de Spoedeisdende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Met de twee van Nickerie erbij gaat het tot nu toe om 28 slachtoffers die zijn behandeld. De afschietperiode wordt vanavond afgesloten.

Brandweervoolichter Ulrich Coats deelt Starnieuws mee dat ruim tien personen met oogletsels zijn behandeld. Een persoon is zelfs zijn oog kwijt. Coats zegt dat de zaken goed geëvalueerd zullen worden. Het is duidelijk dat de 'cake' met multiple én de individuele knallers de grootste boosdoeners zijn.

De knallers ontploffen vaak veel eerder, voordat ze de aangegeven hoogte bereiken, en komen zo in het gezicht terecht. Soms ontploffen ze veel later, wanneer dat niet meer wordt verwacht. Na de evaluatie zullen er aanbevelingen worden gedaan aan het Openbaar Ministerie. Dit soort gevaarlijk vuurwerk mag niet geïmporteerd worden vindt de brandweervoorlichting. Coats hoopt dat er niet meer slachtoffers zullen bijkomen. Vorig jaar waren er 32 slachtoffers van vuurwerk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May