'Het hart van ons als Surinamers is één en ondeelbaar'
02 Jan 2014, 02:00
foto
President Desi Bouterse


Zoals in nagenoeg elke toespraak tot het volk, heeft president Desi Bouterse ook in zijn nieuwjaarsrede opgeroepen tot eenheid. "Willen wij in staat zijn onze taak tot een goed einde te brengen, dan moeten wij beseffen dat het hart van ons als Surinamers één en ondeelbaar is", zegt Bouterse. Hij stelt dat dit ook geldt voor "de potentie die wij hebben en dat de ontwikkelingsmogelijkheden die hieruit voortvloeien, ook één en ondeelbaar zijn.

"Als president van de republiek Suriname, maak ik dan ook van deze gelegenheid gebruik u allen op te roepen om in eenheid en saamhorigheid met elkaar te leven, omdat wij hetzelfde doel hebben. Het doel namelijk om ons land Suriname - waar wij soms tegen wil en dank, naar toe zijn gebracht, maar waar wij uiteindelijk voor gekozen hebben - tot verdere ontwikkeling te brengen", roept Bouterse op.

Het staatshoofd meent dat als iedereen zich inzet om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling, dan zal de productie in alle ernst ter hand genomen worden. "Het toerisme en de agrarische sector zullen zich ontwikkelen, onze potentiële rijkdommen zullen verantwoord geëxploiteerd kunnen worden en de verdeling van de opbrengsten daarvan zal op een rechtvaardige wijze plaatsvinden", zegt Bouterse.

De nieuwjaarstoespraak van de president kunt u hier downloaden.
pdf-icon.gif Nieuwjaarsrede.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May