Relyveld kijkt naar noden en niet naar statistieken
02 Jan 2014, 00:00
foto
Minister Steven Relyveld op nieuwjaarsdag bij de beëdiging van zijn nieuwe collega Andy Rusland. (Beeld: René Gompers)


Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) vindt statistieken van gronduitgifte geen maatstaf voor zijn beleid. "Zolang ik in het veld achterstanden tegenkom, pijn ervaar en zolang mensen nog huilen, is mijn werk niet afgerond", zegt de bewindsman aan Starnieuws.

Relyveld zegt blij te zijn dat de werkdruk van Financiën van zijn schouders is door de benoeming van Andy Rusland tot minister op dit departement. Het was een uitdaging om twee ministeries te beheren. Nu zal Relyveld zich weer concentreren op RGB, waar er nog veel werk te verzetten is.

"Ik wil de achterstanden zo snel mogelijk inlopen. De statistieken liggen er maar ik hou het bewust niet bij, omdat mijn focus ligt op het oplossen van de noden van de mensen", legt Relyveld uit. Hij zal zich dit jaar vooral sterk maken op ruimtelijke ordening. Daar moet er capaciteitsversterking komen en ook de menselijke hulpbron is belangrijk. Over directoraat Bosbeheer is de bewindsman redelijk tevreden. De vergoeding die betaald moet worden voor de houtconcessies is opgevoerd naar SRD 20 per hectare, wat een realistischer bedrag is dan 1 en 23 cent.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May