Minder vuurwerkslachtoffers in Nickerie door preventie
01 Jan 2014, 20:00
foto


Vanaf de datum van afschieten tot vandaag 1 januari zijn er twee vuurwerk ongevallen geregistreerd in Nickerie. In beide gevallen mochten de slachtoffers na behandeling naar huis. Het gaat om een jongen van 12 jaar en een man van 32 jaar. In 2012/2013 had Nickerie zeven vuurwerkslachtoffers.

Volgens algemeen directeur van het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) Antoine Elias, heeft het preventief optreden van de brandweer en politie, zeer positief gewerkt. De brandweer was fysiek aanwezig bij de verkooppunten en de politie was duidelijk zichtbaar op straat. De oproep van de gewestelijk politiecommandant, Stanley Benschop, op zijn wekelijkse persconferentie heeft resultaten opgeleverd.

De Spoedeisende Hulp van het LMSZN heeft vanaf 31 december tot 1 januari om 18.00 uur, 81 patiënten behandeld. Er moesten ook extra artsen en verpleegkundigen ingezet worden om de drukte op te vangen.

Eerste baby
De eerste nieuwjaars-baby in LMSZN werd om 17.00 uur verwelkomd. Moeder, Danielle Ramadhin en baby maken het uitstekend. Vader Mahindra Ramadhin zegt dat het om hun eerste kind gaat. Hij is erg trots dat zijn zoon de eerste baby is, die in het nieuwjaar in het LMSZN is geboren. In Paramaribo werd het eerste nieuwjaarskindje, ook een jongen, kort na middernacht in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo geboren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May