'Zware taak om orde te brengen in financiële administratie'
01 Jan 2014, 19:00
foto
President Desi Bouters spreekt minister Andy Rusland toe. (Beeld: René Gompers)


De nieuwe minister van Financiën, Andy Rusland, zal volgens president Desi Bouterse een enorme zware taak hebben om orde te brengen in de chaotische situatie waarin de financiële administratie verkeert. Bouterse zei dat hij geen natrap geeft aan wie dan ook, maar in de loop der jaren zijn zaken heel scheef gaan groeien.


Bij de beëdiging van Rusland tot minister van Financiën op nieuwjaarsdag, zei Bouterse dat wanneer de bevolking je de verantwoordelijkheid geeft, dan heeft het geen zin om te blijven klagen over om in zo een administratieve situatie te werken. Het is beter om de zaak aan te pakken. Hij deelde mee dat samen met de bankiersvereniging is gesproken over de situatie. Er is een team samengesteld uit de bankierswereld, de Centrale Bank van Suriname en Andy Rusland, een man met een behoorlijke deskundigheid op financieel gebied.

Het heeft maanden geduurd om de zaak inzichtelijk te krijgen. "We zijn er nog lang niet. Het team zal door moeten gaan om structuur te brengen in hoe zaken formeel afgehandeld moeten worden, welke procedures er gevolgd moeten worden, gebaseerd op de wettelijke en comptabele regelingen en dat we heel heel heel heel weinig daarvan zullen afwijken", zei Bouterse. De president wenste Rusland veel sterkte toe in zijn nieuwe job. "Want om dit daadwerkelijk op spoor te zetten, heb je meer als een Hercules nodig. Maar wij zijn ervan overtuigd, gezien het werk dat u gedaan hebt met de commissie, bent u in staat de job te klaren".

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May