Bouterse: Belangrijke delen sociale agenda uitgevoerd
01 Jan 2014, 13:30
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse vraagt in zijn nieuwjaarsrede om na te gaan of de regering erin geslaagd is om vooral aan de sociale paragraaf inhoud te geven. Aan het begin van de regeerperiode beloofde Bouterse dat het leven van alle dag verteerbaar gemaakt zou worden voor alle Surinamers. De regering heeft volgens het staatshoofd belangrijke delen van de sociale agenda uitgevoerd.

"Hoewel we kunnen constateren dat er veel verlichting is gebracht in het leven van alledag van de doorsnee Surinaamse burger, beseffen we dat we er lang nog niet zijn. Ik vermeld daarom 'delen', omdat wij alles in het werk stellen voort te gaan om het beloofde, in volle omvang, uit te voeren", garandeert de president.

"De ouderen, die wij veel dank verschuldigd zijn, zijn ondersteund geworden als deel van het sociale programma. Zij genieten ondersteuning die nu veel groter is dan wat voorheen het geval was", stelt Bouterse. Hij noemt ook de verzekeringen van schoolgaande kinderen, waarvoor de ouders moesten opdraaiden. Die worden nu betaald door de Staat. Ondanks de kinderziekten van de 'Naschoolse Opvang' voorziet het project in de behoefte van tienduizenden kinderen en hun ouders.

De president noemt ook de 24 uurs kinderopvang die de regering op zich heeft genomen. Voeding, kleding, transport en recreatie voor alle kinderen in opvangcentra worden vanaf november 2013 gesubsidieerd.
Meer dan vijfhonderd schoollokalen zijn binnen een jaar gebouwd. Water- en stroomvoorziening zijn binnen het bereik gebracht van vele duizenden mensen. Er zijn ook veel bruggen gebouwd. Ziekenhuizen worden gerenoveerd en zwaar gesubsidieerd. De president noemde ook de spoedeisende hulp die komt in het St. Vincentius Ziekenhuis en nog meer poli's tot in het verre binnenland.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May