AZP-directeur optimistisch over toekomst
01 Jan 2014, 04:00
foto
AZP-directeur Antoine Brahim


Suriname heeft het in 2013 niet makkelijk gehad. De inkomsten van het land zijn afgenomen onder invloed van dalende prijzen op de internationale markten voor goud en olie. De financiële huishouding van de overheid kwam daardoor onder druk te staan en “moest de buikriem worden aangetrokken.” De overheidsuitgaven stegen enorm en moesten neerwaarts worden aangepast.

Zo blikt algemeen directeur Antoine Brahim van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) terug op 2013. Hij merkt op dat we als land toch vooruitgang hebben geboekt en “zien onze economie volgens de meest recente schattingen circa 4% groeien.” Brahim is er van overtuigd dat het de regering en de monetaire autoriteiten “weliswaar met meer inspanning in vergelijking met voorgaande jaren” wederom is gelukt om de waarde van onze munt stabiel te houden. “De verwachte inflatie over 2013 ligt rond de 2,5% en dat is relatief laag.”

Suriname noteert al jaren een reële en hoopgevende economische groei, heeft hij het AZP-personeel voorgehouden tijdens zijn oudejaarsrede. “Ook op de lange termijn blijft er wat onze economie betreft sprake van een optimistische sfeer die uitnodigt tot verdere investeringen.” Die uitnodiging ziet Brahim ook in de gezondheidssector.

De voortgaande groei in de private sector maakt verdere investering in de gezondheidssector in het algemeen en in het bijzonder in het ziekenhuiswezen noodzakelijk. “Ziekenhuizen moeten de ontwikkelingen in de markt nauwlettend volgen,” aldus Brahim.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May