President: Economische groei is ten nutte van de mens
01 Jan 2014, 00:00
foto
President Desi Bouterse spreekt de nieuwjaarsrede uit.


President Desi Bouterse staat in zijn nieuwjaarsrede lange tijd stil bij de sociale agenda van de regering. Hij legt uit dat er een balans moet zijn tussen sociale en economische doelen. "De regering heeft afgerekend met de visie dat economische groei een doel op zichzelf is. Economische groei op zich wordt door ons niet gezien als alles zaligmakend. Het is niet het uiteindelijke doel van het beleid. Economische groei en ontwikkeling moeten onder alle omstandigheden ten nutte zijn van de samenleving en de Surinaamse mens.

Bouterse benadrukt dat de mens, vooral de arbeidende mens, vrij moet zijn van onnodige spanningen doordat de basisbehoeften niet bereikbaar zijn. Het staatshoofd deelt mee dat de regering ernaar toe werkt dat deze zaken bereikbaar moeten zijn voor eenieder. "De economie moet er zijn voor de mens en niet omgekeerd", stelt de president.

Uit deze principiële gedachtegang wordt volgens Bouterse het proces van maatschappelijke wisselwerking tussen sociale doelen en economische groei teweeg gebracht. "Dit is de maatschappij visie die voor ons leidend is", geeft Bouterse aan. Hij wijst er op dat de sociale agenda die op grote schaal uitgevoerd wordt, ook blijvend gefinancierd moet kunnen worden. Er moet een evenwicht zijn tussen economische groei en sociale zekerheid. Hij verzekert dat de regering zorg zal dragen voor de noodzakelijke balans.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May