Duizenden op de been voor activiteiten binnenstad
31 Dec 2013, 13:00
foto
Een 'wasi' met 'switi watra' op het Onafhankelijkheidsplein. (Foto: Edward Troon)


Eerst een 'wasi' met 'switi watra', daarna naar de pagara-estafette in de binnenstad. Zo zijn diverse Surinamers, familieleden uit het buitenland en toeristen de 'owru yari', de laatste dag van 2013, begonnen. Duizenden zijn in de stad om het jaar knallend af te sluiten.

De meeste mensen zeggen dat ze deze dag flink zullen genieten. Na de pagara-estafette wordt er een streetparty gehouden. Verschillende delen van de stad zijn afgesloten. De politie en de brandweer hebben handen vol werk om de zaak onder controle te houden. De brandweer deelde ook oordopjes uit aan mensen die niet tegen de harde knallen kunnen.

Sommige straten die nog niet afgesloten zijn, lopen al vol. De politie treedt streng op tegen mensen die hun auto's in inritten hebben geparkeerd. Er wordt een beroep gedaan op feestvierende mensen om de veiligheid in acht te nemen. Suriname gaat uit zijn dak. "Ik heb gisteren de 'owru yari-viering' gehad in het bedrijf. Nu ga ik feesten en ik wil niks meer weten van problemen. Die blijven morgen op me wachten", zegt een ondernemer aan Starnieuws. Tot 18.00 uur wordt de Parbo streetparty aan de Domineestraat gehouden. De straten rondom de Domineestraat zijn omgelegd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May