Omstanders belemmeren optreden politie
30 Dec 2013, 16:45
foto


Politieambtenaren van het politie bureau Livorno zijn gistermorgen door een groep mannen gehinderd in de rechtmatige uitoefening van hun taak. De agenten zijn zelfs ook fysiek aangevallen. Twee verdachten die aangehouden waren, konden door deze actie van de burgers de benen nemen. Een van hen is later weer gearresteerd.

Een winkelier had melding gedaan van diefstal in zijn handelszaak. De politie hield ter plaatse twee verdachten aan, die hierop in een patrouille wagen moesten gaan zitten.
Enkele mannen die voor de winkel waren, bemoeiden zich met de zaak en vielen op een bepaald moment zelfs de agenten aan. De twee verdachten maakten gebruik van de situatie en maakten zich uit de voeten. Na assistentie van andere politie-eenheden is het gelukt om een van de verdachte opnieuw aan te houden.

In ongeveer een maand tijd is het al vier keren voorgekomen dat politie ambtenaren tijdens het uitvoeren van hun werk, door personen zijn gehinderd en zelfs aangevallen, zegt de voorlichting van de politie. Artikelen in het Politie Handvest en het Surinaams Wetboek van Strafrecht geven duidelijk aan dat in gevallen zoals boven vermeld, de politie geweld mag gebruiken waarbij het uiterste geweldsmiddel vuurwapengeweld is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May