Parmessar brengt bezoek aan melkboeren in Para
30 Dec 2013, 19:00
foto
Minister Rabin Parmessar in gesprek met melkboeren. Links Laurence Perreira, voorzitter van de Surinaamse Melkboeren. (Foto: ASP)


De minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar bracht zondag een bezoek aan de melkboeren in Para. De voorzitter van de Surinaamse Melkboeren, tevens van stichting Actief Rijsdijk, Laurence Perreira vertelde aan de minister met welke problemen de boeren in dit district te kampen hebben.

Al zeven jaren loopt Rijsdijk continu onder water, omdat de Grankreek en de Makkakreek niet worden uitgediept. Er groeien bomen van 15 meters lang in de kreken, waardoor het water van de sloten niet kan wegstromen naar deze twee kreken. Perreira haalde uit naar achtereenvolgende regeringen. ''Alleen Wijdenbosch heeft hier opgehaald, dat was vijftien jaren terug. Abrahams had mooie praatjes alleen en stuurde machines om hier uit te diepen, maar uiteindelijk hebben ze alleen maar schoongemaakt. Hier moet worden uitgediept en niet schoongemaakt. De sloten zijn drie meter diep. En de kreken maar een meter'', zegt Perreira boos.

Hij zegt teleurgesteld te zijn dat na jaren de boeren in dit gebied nog steeds geen goed bestaan hebben kunnen opbouwen. Zelf heeft hij een bedrag van ruim SRD 18 miljoen geïnvesteerd in zijn eigen bedrijf. Ruim vijftien melkboeren moeten elke dag trachten een goed bestaan op te bouwen op Rijsdijk, terwijl 30-35 landbouwers proberen om gewassen te telen, echter vaak zonder succes door al het overtollige water. De minister beloofde binnen een jaar te werken aan de infrastructuur van dit gebied. Perreira wil uit teleurstelling stoppen met de veeteelt. Hij zegt dat hij veel verliezen heeft geleden.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May