PALU-voorzitter: Fouten worden groot uitgemeten
30 Dec 2013, 04:00
foto
PALU-voorzitter Jim Hok


Jim Hok, voorzitter van de PALU, vindt dat 2013 geen eenvoudig jaar is geweest. Maar het is volgens hem geenszins een verloren jaar. Ondanks alle tegenslagen was het een goed jaar. In 2014 zal er keihard gewerkt moeten worden om de doelen die gesteld zijn te halen.


Hok zei op de 'owru yari' bijeenkomst van de Nationale Democratische Partij (NDP) zaterdag dat elk foutje dat door de regering gemaakt wordt, groot uitgemeten wordt in de media. Als tachtig procent van een doel wordt gehaald, zal de oppositie vertellen dat slechts tien procent is gerealiseerd. De PALU-voorzitter merkte op dat de regering de doelen hoog heeft gesteld.

De PALU-voorman die ook minister is van Natuurlijke Hulpbronnen, haalde aan dat twee gouddeals zijn gesloten, waarbij veel is bereikt. En toch wordt er verteld dat met de deal met Surgold slechts vijf procent meer binnen is gehaald, terwijl er een participatie van 25% overeengekomen is. Het Nieuw Front was 15% participatie overeengekomen. De deal met Iamgold is 30% deelname. Hok legde uit dat deze percentages bovenop de bestaande inkomsten komen. Hij haalde aan dat er grove leugens worden verteld om het succes te torpederen. Hij merkte op dat hij de mensen in De Nationale Assemblee zal antwoorden. Hok hield zijn gehoor voor dat nu flink gefeest kan worden, maar in het nieuwe jaar zal gelijk begonnen worden met keihard werken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May