DC Bink vraagt sluiswachters alert te zijn
29 Dec 2013, 07:00
foto
Sluiswachters moeten op tijd de sluizen bedienen. (Foto: ASP)


Districtscommissaris (dc) Ingrid Karta-Bink van Commewijne vraagt alle sluiswachters de komende tijden alert te zijn. Door de hevige neerslag lopen gebieden in Commewijne snel onder water en als de sluiswachters niet snel ingrijpen, blijft het water lang achter op de percelen van de burgers.

De dc zegt dat de sluiswachters er nog steeds met de pet naar gooien en vaak afwezig blijken te zijn, wanneer de sluizen open en dicht moeten. ''De afgelopen periode hebben de districtssecretarissen van zowel de binnendienst als de buitendienst veldarbeiders ingezet om de sluis van Zoelen te gaan bedienen. Degene die het werk moest doen is niet komen opdagen''.

Bink zegt dat er te vaak verlof wordt opgenomen of teveel ziekmeldingen zijn. Ze is van mening dat van het sluis systeem afgestapt moet worden en in plaats daarvan pompgemalen neergezet moet worden in Commewijne. ''Deze moderne tijd met duizenden huishoudens en al dat regenwater, vereist dat van je. Steeds om de zes uren de sluizen open en dicht gooien is niet genoeg om het water af te voeren. Vaak blijft er nog water in de goten achter. Het is de bedoeling dat de mensen juist droog zitten'', meent Bink.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May