Dodental Oost-Caribische eilanden naar 22
28 Dec 2013, 10:45
foto
De materiële schade op de getroffen eilanden is groot.


Zware weersomstandigheden hebben op de Oost-Caribische eilanden Dominica, St Lucia, St Vincent en the Grenadines aan 22 mensen het leven gekost. De 24-uur durende regens op 24 december hebben ook aanzienlijke schade aangericht aan de infrastructuur.

De lokale overheden houden er rekening mee dat het aantal dodelijke slachtoffers verder kan oplopen, omdat er nog tal van eilandbewoners worden vermist. De reddings- en herstelwerkzaamheden worden voorgezet in de gebieden die getroffen zijn door ernstige overstromingen en aardverschuivingen.

OAS-secretaris-generaal Jose Miguel Insulza heeft zijn medeleven uitgesproken voor het verlies van mensenlevens en de zware materiële schade. "Dit is echt slecht nieuws, nog erger omdat het gebeurde op kerstdag. De onverwachte aard van de zware regenval en de ernstige overstromingen onthullen nogmaals de gevolgen van klimaatverandering in het Caribisch Gebied.” Insulza zei ook dat hij de andere leden van de Inter-Amerikaanse organisatie zou oproepen om steun te verlenen aan de getroffen gebieden.

Premier Kamla Persad-Bissessar van Trinidad en Tobago en tijdelijke voorzitter van de Caribische Gemeenschap zei dat Port of Spain klaar staat om deze eilanden te helpen. Ze heeft een gespecialiseerd team benoemd om samen te werken met de aangrenzende gebieden die zijn getroffen door de milieuramp.
De regering van St Vincent en Grenadines heeft laten weten dat het miljoenen dollars zal kosten om het gehavend land weer op te bouwen. Op het eiland zijn acht mensen omgekomen en worden minstens vijf anderen vermist.

Ook andere landen waaronder Brazilië , Mexico , het Verenigd Koninkrijk en Canada kampen met extreme weersomstandigheden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May