VHP-jongeren Commewijne verdelen 150 pakketten
26 Dec 2013, 10:00
foto
VHP-jongeren verstrekken pakketten aan burgers in
Commewijne. Dhiraj Soekhai overhandigt een pakket aan een van de mensen die is geselecteerd.


VHP-jongeren onder leiding van Dhiraj Soekhai hebben op eerste kerstdag 150 kerstpakketten uitgedeeld aan behoeftigen. Soekhai zegt dat gestart is in Meerzorg, waarna de reis eindigde in Alkmaar. Via het netwerk van de VHP is er een lijst gemaakt van de meest behoeftige burgers. ''Liefde staat centraal tijdens kerst. We weten dat niet eenieder zich kan permitteren om een mooie kerst te hebben. Het mag niet zo zijn dat er gezinnen tijdens deze tijd van het jaar in een mineur stemming zijn, daarom besloten wij ze tegemoet te komen'', stelt Soekhai.

In eerste instantie zouden er honderd pakketten worden verdeeld, maar de behoefte bleek volgens Soekhai groter te zijn. ''De pakketten hebben elk een waarde van ruim SRD 100 en bestaan uit levensmiddelen die horen bij de kerstviering, zoals kerstbrood, kaas, koekjes, bruine bonen''. Soekhai zegt dat het triest gesteld is met de gezinnen aan wie de pakketten zijn uitgedeeld. ''Het gaat meer om mensen die al in de eerste week tot de tweede week van de maand al helemaal 'skeer' zijn''.

Volgens Soekhai die ook ondernemer is, moet er geïnvesteerd worden in de landbouw, zodat deze mensen een bestaan kunnen opbouwen en niet meer afhankelijk zijn van anderen. Hij zegt dat de mijnbouwsector alleen een groep ten goede komt en ook nog uitgeput zal raken, terwijl de landbouwsector voor iedereen iets kan betekenen en onuitputtelijk is. ''Wij proberen natuurlijk van onze kant als ondernemers, maar ook als VHP deze mensen tegemoet te komen''.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May