VRTS ziet veel uitdagingen voor 2014
26 Dec 2013, 14:00
foto


Het bestuur van de Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven in Suriname (VRTS) ziet voor 2014 diverse zorgpunten. In een rondschrijven aan de mediabedrijven wordt opgeroepen om in de komende maanden gezamenlijk de aandacht te richten op de gemeenschappelijke belangen.

Voorzitter Anwar Lall Mohamed en secretaris Werner Duttenhofer jr. merken op dat het vraagstuk van Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) aanvankelijk grotendeels opgelost leek te zijn. Maar dit is weer actueel geworden, nadat de Staat niet heeft gereageerd op de 'memorie van grieven' van Sasur. "In 2014 zullen wij ons verder moeten beraden over de te nemen vervolgstappen om het probleem structureel en definitief tot het verleden te laten behoren", zegt het bestuur.

De VRTS wil zich ook buigen over de hoge tarieven voor het gebruik van het spectrum en het gebruik van diverse faciliteiten van Telesur, de bereikbaarheid van de media voor de districts- en binnenlandbewoners. Ook de concurrentie door en het misbruik van de staatsmedia is een zorgpunt, de integriteit van de nieuwsvoorziening, de plaats van de particuliere mediawerkers bij nationale en internationale evenementen en het onderlinge personeelsbeleid.

"Het komende jaar 2014 wordt voor de VRTS ongetwijfeld een jaar vol uitdagingen.
Teneinde vorm en inhoud te helpen geven aan de inspanningen voor het succesvol aangaan van deze uitdagingen, moeten wij een solide eenheid zijn waarbij onderlinge saamhorigheid en respect voor elkaar, de noodzakelijke ingrediënten zijn", stellen Lall Mohamed en Duttenhofer.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May