VHP-delegatie woont kerstdienst bij in kathedraal
25 Dec 2013, 16:00
foto
Een VHP-delegatie onder leiding van voorzitter Chandrikapersad Santokhi in de kathedraal vandaag.


Een VHP-delegatie onder leiding van Chandrikapersad Santokhi heeft de kerstdienst in de Sint Petrus en Paulus kathedraal vandaag bijgewoond. Naast Santokhi waren ook de bestuursleden Maaltie Sardjoe, Sheilendra Girjasing, Madhuri Alibux en een delegatie van de jongerenraad aanwezig.

Vanaf het aantreden van Santokhi als voorzitter wordt bij hoogtijdagen van diverse groepen attentie getoond. ''Dit hebben we meegenomen van wijlen Jagernath Lachmon, die de verbroederingsgedachte altijd heeft gestimuleerd'', reageert VHP- topper Girjasing. Deze twee kerstdagen betekenen voor Girjasing dat eenieder elkaar moet vergeven en in vrede met elkaar moet leven.

Bisschop Wilhelmus de Bekker heette de VHP-delegatie van harte welkom. Santokhi om een reactie gevraagd over de sfeervolle dienst, zegt "dat er nog steeds verdeeldheid is in de wereld, maar dat kerstmis wederom een begin markeert om eenheid te brengen".
Santokhi merkt op dat deze boodschap ook geldt voor Suriname. "Laten wij daar waar eenheid nog ontbreekt, ernaar streven deze te bevorderen ter versterking van de natie Suriname. Dit op basis van 'eenheid in verscheidenheid', waarbij het geloof in de Schepper een belangrijk middel mag zijn".

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May