Dc verstrekt 67 vuurwerkvergunningen in Commewijne
25 Dec 2013, 06:00
foto
Districtscommissaris Ingrid Karta-Bink bezig met verstrekken van vuurwerkvergunningen.


Districtscommissaris (dc) Ingrid Karta-Bink heeft dinsdag op het commissariaat 67 vuurwerkvergunningen afgegeven aan ondernemers in Commewijne. Vorig jaar werden er 57 vergunningen verstrekt. ''Dit jaar zijn er meer aanvragen, dus er is een toename van tien vergunningen'', legt de dc uit.

Bink zegt dat de aanvragers een maand van tevoren hun aanvraag moesten indienen, waarna het Korps Brandweer Suriname een gedegen onderzoek pleegde. Pas hierna werden de aanvragen goedgekeurd. Een van de vereisten is dat het vuurwerk en de bombels in glazen kasten moeten worden opgeslagen. De dc drukt vooral ouders op het hart, kinderen geen bombels en vuurwerk te laten afschieten. ''Ook volwassenen moeten voorzichtig zijn en niet stoer doen, want we weten allemaal dat er elk jaar vuurwerkslachtoffers vallen. En niet eenieder kent een leuk einde''.

De dc deelt mee dat de brandweer tijdens de afschietperiode (27dec tot 2 januari) zal uitrukken om na te gaan of de juiste procedures worden gevolgd door de verkopers van vuurwerk. ''De winkeliers mogen bijvoorbeeld onder geen beding bombels en vuurwerk aan kinderen verkopen. Ook na de afschietperiode zal de brandweer de winkeliers begeleiden om alle overgebleven vuurwerk en bombels goed op te slaan''. De meeste vergunningen zijn verstrekt in Meerzorg.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May