Wenskaarten versturen ondanks internet toch in de lift
24 Dec 2013, 18:00
foto


Kerstkaarten versturen naar familie en vrienden blijft nog altijd een traditionele activiteit. De komst van internet en de toename van email wenskaarten, weerhoudt veel mensen er toch niet van een wenskaart te versturen over de post.


Bij het Surinaams postbedrijf (Surpost) is het nog altijd een drukte voor de loketten om wenskaarten te versturen of pakketten te posten en op te halen. “Er is elk jaar een toename voor en tijdens de feestdagen om kaarten en pakketten te posten”, zegt Surpost public relations officer Sarida Pirbux.

Kerst- en nieuwjaarswensen versturen via het internet mag dan een nieuwe rage zijn, maar veel mensen vinden het toch leuk een postkaart te krijgen. Velen gebruiken die als decoratie tijdens de feestdagen en dragen wenskaarten bij aan de collectie van verzamelaars. Wenskaarten versturen via de post zal volgens Pirbux in Suriname nog lange tijd blijven plaatsvinden, ook omdat niet eenieder de mogelijkheid heeft van het internet gebruik te maken.

“We hebben voor dit jaar ook nog een extra postsluiting op de zaterdag moeten inlassen. Meer kan niet omdat, dat afhankelijk is van het vliegschema van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij waarmee wij werken”, zegt Pirbux. De meeste wenskaarten gaan en komen naar en uit Nederland en de Verenigde Staten van Amerika.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May