Mariënburg weer opgeschoond
24 Dec 2013, 01:00
foto
Districtscommissaris Ingrid Karta-Bink geeft aanwijzingen. (Foto: BIC Commewijne)


Mariënburg die al weken last had van wateroverlast, is maandag opgeschoond. Het districtscommissariaat van Commewijne en directoraat Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken hebben samen het hele gebied schoongemaakt en ontwaterd. De actie was succesvol, zegt districtscommissaris (dc) Ingrid Karta-Bink.

''Wij hebben in totaal vijf bollen zwarte zakken en een doos handschoenen gebruikt. Er zijn verder twee machines ingezet om al het overtollige water weg te krijgen. De lokale ondernemers hebben hun eigen machines ter beschikking gesteld''. De dc vertelt dat ook betonnen gebouwen een obstakel vormden bij de opruiming. Er zijn panden gebouwd zonder dat er rekening wordt gehouden met de geldende regels. ''Ook kokosbomen, waarvan de vruchten in de kokers en duikers terechtkwamen, veroorzaakten verstoppingen. Niet te vergeten de vele petflessen en de portiebakjes'', zegt Bink.

De dc zegt dat er meteen een beroep gedaan is op de districtsraad en de ressortraad om de bewoners in te lichten over hoe ze hygiënisch moeten leven. ''De bewoners moeten bewuster worden van een schoon milieu, want zij lijden het meest eronder als de sloten verstopt raken. Dat nonchalant gedrag moet ophouden'', meent Bink. Meteen nadat de sloten waren opgehaald, trok al het overtollige water weg.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May