Somohardjo ziet samenwerking met partij Hooghart zitten
24 Dec 2013, 00:00
foto
Paul Somohardjo en Ronald Hooghart bij de proclamatie van de politieke partij van de vakbondsleider. Minister Michael Miskin kijkt toe. (Foto: Raoul Lith)


Voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur ziet een samenwerking met de politieke partij van vakbondsleider Ronald Hooghart best zitten. "Wij kennen elkaar al jaren en ik ben vaak aanwezig geweest bij acties van de Centrale van Landsdienaren Organisaties. Ik denk wel dat de partij van Hooghart veel steun zal krijgen van de ambtenaren", zegt Somohardjo aan Starnieuws. Hij verwacht wel een samenwerking met Hooghart.

Somohardjo deelt mee dat Pertjajah Luhur niet in zee zal gaan met partijen die niets te betekenen hebben. Hij zegt slechte ervaring te hebben bij de vorige verkiezing met partijen die deden alsof ze een grote achterban hadden, maar uiteindelijk nauwelijks stemmen hebben vergaard. Dit zal Pertjajah Luhur niet meer overkomen in 2015.

"Ik denk dat Hooghart veel kiezers achter zich zal krijgen. Hij heeft zijn sporen verdiend in de vakbeweging. Nu is hij weer gekozen als voorzitter van de CLO. Dit betekent dat hij gedragen wordt", meent Somohardjo. Hij merkt op dat hij onuitgenodigd aanwezig was bij de proclamatie van de politieke partij die nog een naam moet krijgen. "Wij zijn kind aan huis bij elkaar", vertelt de politicus.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May