RO en OW houden schoonmaakactie in Mariënburg
22 Dec 2013, 18:00
foto
Maandag begint de opruiming van troep in Mariënburg, Commewijne. (Foto: ASP)


De ministeries van Regionale Ontwikkeling en Openbare Werken starten maandag met een schoonmaakactie in Mariënburg. Dat zegt districtscommissaris Ingrid Karta-Bink. Een groot deel van Mariënburg ligt al weken onder water, omdat de afwatering is verstopt.

Buurtbewoners Radjes Hari en Dewdat Boedhoe zeggen dat de sloten al jaren niet zijn opgehaald. "Er wordt niet aan onderhoud gedaan waardoor nu bij de minste en geringste regenval het water over de sloten heen stroomt tot helemaal in huis". De buurtbewoners zeggen ook dat wanneer anderen nieuwe huizen bouwen zij ook de afvoer van hun perceel dichtgooien zonder kokers te plaatsen.

De echtgenote van Boedhoe zegt dat ze zeven dagen met water in huis heeft geleefd. "Kijkt u maar naar mijn benen. Ze zijn aangetast door bacteriën". Bink zegt dat de buurtbewoners ook debet zijn aan het probleem. "De mensen gooien wasmachines en freezers in de goten". De dc zegt dat samen met Openbaar Groen morgen de schoonmaakactie start. Ze drukt de buurtbewoners op het hart ook geen petflessen hier en daar te laten slingeren.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May