VHP verwent kinderen van weeshuizen met kerst
22 Dec 2013, 04:00
foto
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi geeft elk kind een handdruk. (Foto: ASP)


Ruim driehonderd kinderen uit acht weeshuizen hebben zaterdag kerst gevierd met de VHP, onder leiding van Chandrikapersad Santokhi. Harold Pultoo van de commissie kerstviering zegt dat vorig jaar het de beurt van de seniorenburgers was en dit jaar van de kinderen uit tehuizen. ''Wij hebben getracht om vanuit deze politieke partij de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen en dat ook nog op een pedagogisch verantwoorde manier. We hebben de dag doorgebracht met educatieve spelletjes. Wij weten dat spannende dingen kinderen bijblijven dus wij doen gewoon spannende spelletjes met ze. Daarnaast zorgen we voor eten en drinken en entertainment'', zegt Pultoo lachend.

Er is een kleurwedstrijd gehouden onder de kinderen. Zij moesten de olifant, het symbool van de VHP zo mooi mogelijk kleuren. ''Wij hebben gekozen voor de olifant om een stukje wanbegrip uit de samenleving weg te nemen. De meeste mensen linken de olifant met de Hindoegod Ganesh, maar dat is niet zo. Godsdienst is daar en politiek is daar. De olifant is een dier dat groot en trouw is en heeft een kudde mentaliteit, daarom is het symbool ook gekozen'', legt Pultoo uit.

Gemis opvangen

Voorzitter Chandrikapersad Santokhi die elk kind een hand gaf, zegt dat vanaf het aantreden van een nieuw bestuur, binnen de partij de eerste actie was de hoogtijdagen centraal te stellen en die door te brengen met groepen in de maatschappij. ''Het begon twee jaren terug met kinderen van vijf instellingen, daarna met seniorenburgers en dit jaar is weer gekozen voor kinderen.

Kerstfeest heeft te maken met godsdienst en met de herdenking van de geboorte van Jezus Christus hier op aarde. Dit feest vier je meer met familie om de band te versterken. Het zijn juist deze kinderen die rond deze tijd het gemis van familie om hun heen voelen. Wij hebben geprobeerd daar waar dat gemis is, op te vullen'', zegt Santokhi. Kinderen van verschillende lagen van de samenleving maakten deel uit van dit feest. Er waren ook kerstmannen en clowns om de kinderen bezig te houden.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May