VHP trots op deputy secretaris-generaal Soeknandan
21 Dec 2013, 19:30
foto
Ambassadeur Manorma Soeknandan


De VHP zegt er trots op te zijn dat het wederom een landgenoot gelukt is om op eigen kracht de top van een regionale organisatie te halen. De partij zegt bijzonder trots en ingenomen te zijn met de benoeming van ambassadeur Manorma Soeknandan tot deputy secretaris-generaal van de Caricom. Zij zal de komende jaren in de politieke schijnwerpers staan, maar ook de naam van Suriname zal op alle Caricom evenementen prominent schitteren.

Soeknandan informeerde begin deze week de regering over goedkeuring van haar kandidatuur, door de Caricom lidlanden. Donderdag ontving het ministerie van Buitenlandse Zaken een schrijven van Caricom secretaris-generaal Irwin LaRocque, waarin formeel mededeling werd gedaan van de hoge benoeming.

Deskundigheid opgevallen
De keuze voor Soeknandan in deze topfunctie, welke volgens ingewijden niet uit de lucht is komen vallen, blijkt een weloverwogen besluit te zijn geweest van Caricom regeringsleiders. Zij hebben in de tien jaar van haar ambassadeurschap in Georgetown, van nabij getuige kunnen zijn van de buitengewone deskundigheid van Surinames ambassadeur op het gebied van Caricom aangelegenheden, zegt de VHP in een persbericht.

Het is tegen deze achtergrond dat diplomatieke signalen werden gezonden naar Paramaribo om Soeknandan kandidaat te stellen voor deze functie. Zij is uiteindelijk unaniem door de Caricom lidstaten gekozen tot assistent secretaris-generaal op basis van haar kwaliteiten. De VHP vindt het niet gepast dat geclaimd wordt dat ze gekozen is op basis van de voordracht. De politieke organisatie benadrukt dat de ambassadeur gesolliciteerd heeft voor deze hoge functie en is aangenomen op basis van haar kwaliteiten. Suriname heeft slechts haar voordracht goedgekeurd.
De VHP feliciteert de samenleving, in het bijzonder Manorma Soeknandan en haar familie, met deze mijlpaal en wenst haar een aangename en succesvolle dienstperiode toe als nieuwe assistent secretaris-generaal van de Caricom.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May