OW pakt wegen in verschillende districten aan
21 Dec 2013, 17:30
foto
Minister Rabin Parmessar (foto: René Gompers)


Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) zegt dat verschillende wegen in Paramaribo, Wanica, Para, Brokopondo, Marowijne en Saramacca worden ontworpen, gerehabiliteerd, verhard met klinkers en geasfalteerd. In totaal gaat het om 228 kilometer. De bewindsman deelt mee dat dit project reeds in uitvoering is.

OW zal ook de wegstrekking Oost-Westverbinding naar Wanhati-Tamarin rehabiliteren. Dit rehabilitatieproject maakt ook deel uit van het 'Suriname National Infrastructure Project Highway', het zogeheten Dalian 4 project.

Op Hanna's Lust is begonnen met het ontwerp en grondonderzoek van de wegen. "Nu een deel van het ontwerp is afgerond, is er een aanvang gemaakt met de fysieke werkzaamheden, zoals het slopen van het oude asfalt en het beleggen van de wegen met een basecourse. Dit is funderingsmateriaal van steenslag'', licht de ministerie toe. Het project omvat ook het bouwrijp maken van het terrein te Vredenburg, in Wanica, bestemd voor de bouw van het ziekenhuis en de daarbij horende twaalf km aan toegangswegen, zegt de minister. Er is een bedrag van ruim US$ 110 miljoen vrijgemaakt om dit alles te realiseren.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May