Lackin: Tigri is Surinaams grondgebied
21 Dec 2013, 00:00
foto


Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken heeft in De Nationale Assemblee vrijdagavond duidelijk gesteld dat 'Tigri' Surinaams grondgebied is. Deze kwestie staat hoog op de agenda van president Desi Bouterse. Zaterdag zijn de beheersdaden die Guyana pleegt op Surinaams gebied, onderwerp van bespreking met de president.


Lackin gaf opheldering nadat assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons een brief had geschreven naar de president. Leden van de oppositie hebben ook schriftelijk gevraagd om het standpunt van de regering. De minister deelde mee dat toen bekend werd dat Guyana rechten tot exploratie heeft gegeven in het gebied, de ambassade meteen aan het werk is gezet.

Suriname is gelijk begonnen om informatie in te winnen. Nieuw Frontfractieleider Radjkoemar Randjietsingh wilde weten welke afspraken er gemaakt zijn tussen Suriname en Guyana. Dat heeft hij gelezen in een krantenartikel. Lackin merkte op dat er geen afspraken zijn. Hij haalde aan dat de informatie die gepubliceerd is, niet correct is. De minister stelde het parlement gerust en zei dat het de hoogste prioriteit heeft van de regering om opheldering te brengen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May