Hooghart proclameert partij die nog een naam moet krijgen
20 Dec 2013, 21:30
foto
Vakbondsleider Ronald Hooghart proclameert zijn politieke partij. (Foto: Raoul Lith)


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, was prominent aanwezig bij de proclamatie van de nieuwe politieke partij door vakbondsleider Ronald Hooghart. De partij heeft nog geen naam. De leden zullen moeten helpen om een naam uit te kiezen.

Hooghart zegt dat hij een naam en symbool had kunnen vaststellen. "Maar ik heb ervoor gekozen om het op een democratische manier te doen", legt de vakbondsleider/politicus uit. Hij wil dat de mensen die hem zullen ondersteunen inspraak hebben. Hooghart laat zich leiden door de preambule van de grondwet. Hij proclameerde zijn partij na een vergadering van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). De partij is geen onderdeel van de vakcentrale, maar prominenten hebben hem de ondersteuning toegezegd.

Geen rancune
"Ik heb een geschiedenis met de NPS maar de partij is niet opgericht uit rancune", antwoordt Hooghart op vragen van journalisten. Hij deelt mee dat mensen uit verschillende partijen hebben toegezegd hem te zullen ondersteunen. Somohardjo was vandaag zijn eregast. Ook Hooghart was bij de viering van vijftien jaar Pertjajah Luhur een van de gastsprekers.

Hooghart zal in het eerste kwartaal van het komende jaar een vergadering beleggen met mensen die zich zullen aansluiten. Op die vergadering zullen de formele besluiten over een naam en symbool worden genomen. Hooghart zegt al dertig jaar op te komen voor de belangen van de arbeiders. Dit zal hij ook via zijn politieke partij blijven doen. Volgens de vakbondsleider is het belangrijk om in het machtscentrum te zitten om belangen van zijn achterban beter te kunnen behartigen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May