Ontwerpwet PSA wordt vandaag afgerond
20 Dec 2013, 09:00
foto


De ontwerpwet 'vaststelling van de status van Personen van Surinaamse Afkomst (PSA)' zal vanmiddag om 12.30 uur verder worden behandeld. Het is de bedoeling om de ontwerpwet aan te nemen. Tijdens de debatten zijn er heel wat zaken in het ontwerp gewijzigd. Gisteravond werd de vergadering verdaagd omdat de Volkskerstzang op het Onafhankelijkheidsplein werd gehouden.

De PSA heeft voor heftige discussies gezorgd. Er zijn ook diverse staatsbesluiten nodig voordat de wet in werking kan treden. De ontwerpwet is ingediend door de coalitieleden Jennifer Geerlings-Simons, André Misiekaba, Paul Somohardjo en Marinus Bee. Ook Rabin Parmessar is een van de indieners. Hij is intussen uit het parlement gestapt en is minister van Openbare Werken.

Initiatiefnemer Misiekaba verdedigt de ontwerpwet en beantwoord vragen die gesteld worden. Er zijn ook vragen gesteld aan de regering, die vandaag zullen worden beantwoord. Assembleevoorzitter Simons had dit jaar nog de begrotingssloten willen behandelen. Ook zou er een begin worden gemaakt met de behandeling van de begroting. Deze doelen zullen niet meer gehaald worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May