Bond niet gekend bij bevordering penitentiaire ambtenaren
20 Dec 2013, 07:00
foto


Meer dan honderd penitentiaire ambtenaren zullen vandaag door minister Edward Belfort worden bevorderd. Dit vindt plaats buiten de invloedssfeer van de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS). Het bestuur is niet te spreken over de gang van zaken en heeft donderdag langdurig over deze zaak vergaderd in het gebouw van 'de Moederbond'.

Gustaaf Gallant, voorzitter van BPAS, om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het bestuur niet gekend is bij deze bevordering. Er was ook geen namenlijst bekend. Het bestuur weet niet wie precies de mensen zijn die worden bevorderd.

Een presidentiële commissie is bezig om een oplossing te vinden tussen het slepende geschil. Afgesproken was dat partijen een 'persstilte' in acht nemen. Gallant vindt dat de minister steeds acties onderneemt en dat de zaak maar niet wordt opgelost. Als er geen bevredigende oplossing komt, zal het bestuur niet meewerken aan de bevordering. De plechtigheid vindt plaats in de Centrale Penitentiaire Inrichting te Santo Boma.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May