Shen Long Company komt tehuizen tegemoet in kerstwensen
19 Dec 2013, 03:00
foto
Onderdirecteur Sally Wang overhandigt en brush cutter aan Hans Berkhuizen, voorzitter Inheemse kinderhuis Koesikwarano te Commewijne. (Foto: Ranu Abhelakh)


Wasbakken, kranen, brushcutters, ricecookers, reinigingsmiddelen, luiers voor volwassenen, zijn enkele van de goederen die Shen Long Company woensdag heeft geschonken aan negen tehuizen. “Wij wonen en werken in Suriname en delen daarom graag met onze medeburgers”, licht onderdirecteur Sally Wang toe. “Dit is ons eerste kerstbrood voor 2013”, zegt waarnemend directeur Farida Blokland van Stichting Prasoro voor kinderen in nood. Zij kijkt verheugd naar het pakket, 'tandpasta, wc-papier, zeep, wasmiddel, echt de producten die wij momenteel dringend nodig hebben'.

In tegenstelling tot voorafgaande jaren, mochten de instellingen dit jaar zelf hun kerstwensen doorgeven, vertelt Wang. “Op deze manier krijgen de tehuizen precies waar zij om verlegen zitten en voorkom je als donateur dat je ze opscheept met dezelfde items.” Op het prioriteitenlijstje voor het Inheemse kinderhuis Koesikwarano te Commewijne stond de brush cutter. Voorzitter Hans Berkhuizen vertelt dat het terrein aan de Surinamerivier vrij groot is en regelmatig onderhoud nodig is. Koesikwarano vangt Inheemse kinderen op, tussen 4 en 18 jaar, afkomstig uit verafgelegen dorpen als Palumue, Kwamalasamutu, Tepu en Sipa. Samen met de inwonende jongens, bestuurs- en gemeenteleden zorgen zij voor het onderhoud.

Verrast
Inkoper Charleen Dijksteel van zorgcentrum Libi Makandra komt woorden te kort. Trots staat zij naast de goederen. “De salesman van Shen Long, ‘Danny-van-Snowkleen’, vroeg wat we nodig hebben en zei dat wij aanwezig moesten zijn. Libi Makandra is trouwe klant van de Snowkleen-luiers voor volwassenen, die zij voor de bewoners inkopen. “Deze pakken luiers schenken wij namens het bedrijf door aan de behoeftigen onder de 66 bewoners.” Dijksteel is verrast door de extra goederen, maar meer nog door de aanwezigheid van meerdere instellingen die bedacht zijn.

Ook Francis Amanh, directeur van het Bejaardentehuis Fatima Oord, glundert om de vervulling van hun wens. “Wij vroegen om wasbakken en kranen in plaats van de gebruikelijke goederen”. Amanh heeft gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om de onderneming uit te nodigen voor een bezoek. “Er wonen ongeveer 60 personen in Fatima Oord en zo toevallig hebben wij nu een bewoonster uit China die Hakka spreekt.”

Voelt goed aan
Het Parelhuis, Huize Albertine, Eve, Het Blauwenes en de Mytylschool zijn de overige instellingen die ook bedacht zijn. Wang hoopt dat meerdere personen en instanties hun voorbeeld volgen in het doneren aan minderbedeelden. Haar uitspraak “wij doen ons best om onze familie te helpen, en hopen dat wij in jullie harten als broers en zusters geaccepteerd worden”, is dan ook met applaus ontvangen.

Tijdens de hele ceremonie heeft directeur Xie Da van Shen Long Company letterlijk op de achtergrond staan toe te kijken. “Mi firi bun, mi luku alla suma en si fa alla suma breiti, nanga den goederen sa den aksi”, zegt hij na afloop. Hij heeft ongeveer SRD 25.000 uitgegeven aan dit sociale project en zegt dit het volgende jaar weer te zullen doen. Xie, heeft zijn bedrijf in 2007 opgezet en biedt aan 77 personen werk, onder wie 55 Surinamers. Het bedrijf is fabrikant van 15 producten en heeft vorige maand de ‘Highly Achieved Award- Most Improved Export 2013’ van de Kamer van Koophandel en Fabrieken ontvangen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May