VHP: Schril contrast tussen zaak Pigot en Bouterse
18 Dec 2013, 12:00
foto
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi vindt dat er een schril contrast is tussen de aanhouding van Dino Bouterse en Diguan Pigot. De politicus gaat via zijn mediacommissie in op opmerkingen dat er nog niet gereageerd is vanuit de VHP/Nieuw Front over de creditcardfraude gepleegd door de zoon van assembleelid Hesdy Pigot.

Santokhi voert aan dat het Nieuw Front de verantwoordelijkheid had genomen om president Desi Bouterse om rekenschap te vragen. De reden hiertoe was dat door de perikelen rondom Dino Bouterse, de Staat Suriname deelgenoot is geworden in deze onverkwikkelijke aangelegenheid.

Dino Bouterse bekleedde tijdens zijn aanhouding een hoge ambtelijke functie en had hij op dat moment een diplomatiek paspoort op zak, dat was uitgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Santokhi stelt dat de ten laste gelegde strafbare feiten aan Dino Bouterse de soevereiniteit en rechtsorde van de Staat hebben aangetast. Dit is niet het geval bij Diguan Pigot.
De mediacommissie meent dat Santokhi hiermee helderheid heeft gebracht in de opstelling welke is ingenomen in deze twee situaties door het Nieuw Front en de VHP.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May