Suriname heeft hoogste kerstboom van Caribisch Gebied
18 Dec 2013, 00:03
foto
De kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein is met de ster 26 meter hoog. (Beeld: René Gompers)


"Dit is mooi. De kerstboom straalt trots en standvastigheid uit. Dit geeft aan dat er nog goede dingen staan te gebeuren", zegt Eugene van der San, directeur van het kabinet van de president, terwijl hij de kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein bewondert. Hij heeft de verlichting dinsdagavond aangezet. Het aantal nieuwsgierigen zwelt aan op het Onafhankelijkheidsplein om de verlichte boom van dichtbij te kunnen bewonderen.

Roeli's Lighting is ruim een week bezig geweest om de boom op te zetten.
De boom is 24 meter hoog en heeft een doorsnee van 9 meter aan de basis. Het 'geraamte' is in galvaan opgetrokken, vertelt Ramon Jawalapersad, directeur van Roeli's Lighting in gesprek met Starnieuws.
"De boom bereikt met de ster een hoogte van 26 meter. Dit is de grootste in het Caribisch gebied."
De hoogste kerstboom tot dan in het Caribisch gebied was 15 meter", geeft Jawalapersad aan.
De vorige bomen op het 'plein' hadden een gemiddelde hoogte van 12 meter en waren 'hand me downs' of gehuurd van derden. Deze boom is aangeschaft en opgezet in opdracht van het kabinet. De boom heeft US$ 35.000 gekost.

Er is samengewerkt met leerlingen van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling om de boom op te zetten. Tevreden kijken ze vanaf een afstand naar het resultaat. Enkele mensen schieten al de eerste foto's met de boom als achtergrond. Van der San is zichtbaar onder de indruk.
"Geweldig", mompelt hij en haalt een stuk papier te voorschijn waar hij zijn kerstwens op heeft staan. "Ik wens dat eenieder aan zelfreflectie gaat doen. Kijk naar je tekortkomingen en doe er wat aan". Voor degenen die niet weten waar te beginnen, hoeft het geen reden te zijn om niet te beginnen, zegt Van der San.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May