Openbare vergadering Assemblee kan maar niet beginnen
17 Dec 2013, 15:45
foto


De openbare vergadering van De Nationale Assemblee van vandaag, kan maar nog niet beginnen. Om 12.30 uur zou de voortzetting zijn van de ontwerpwet 'vaststelling van de status van Personen van Surinaamse Afkomst (PSA)'. Het college had daarvoor een huishoudelijke vergadering uitgeschreven. Deze is nog steeds gaande.

Urenlang wachten diverse mensen op de openbare vergadering. Ook journalisten zijn voor niets gegaan naar het gebouw van De Nationale Assemblee. Radio Boskopu die de vergaderingen live uitzendt, probeert de sfeer erin te houden met onder andere kerstliederen. Regelmatig wordt gemeld dat de openbare vergadering nog niet is begonnen.

Starnieuws verneemt dat assembleeleden geconfronteerd werden met een nieuwe huishoudelijke vergadering. Gisteren is de vergadering verdaagd, maar vandaag was de agenda veranderd. Om een nieuwe vergadering uit te schrijven, moet er een tijd van 2 x 24 uur in acht worden genomen. De huishoudelijke vergadering is enige tijd geschorst. In kleine groepjes wordt er vergaderd en gemord.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May