Gillmore Hoefdraad in Kuala Lumpur voor IsDB-forum
17 Dec 2013, 00:00
foto


Gillmore Hoefdraad, president van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), zit in Kuala Lumpur, Maleisië. Hij neemt deel aan de regionale vergadering van de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB). Tijdens de driedaagse bijeenkomst die maandag is gestart, wordt teruggeblikt op de laatste 40 jaren en wordt er vooruitgezien op wat de lidlanden willen.

“Surinames focus is nu gericht op sociale projecten, waaronder gezondheidszorg en educatie, en in mindere mate transport en infrastructuur,” zegt Hoefdraad uit Maleisië aan Starnieuws. Er zullen volgens de bankpresident ook bilaterale gesprekken worden gevoerd met de IsDB, aangezien de regering verder verdieping van de relatie met deze bankinstelling wil.

Bilaterale relaties
Hoefdraad zegt dat gezien Surinames geografische ligging hij zit in de groep van Maleisië en Brunei. Suriname zal op deze bijeenkomst ook de bilaterale relaties binnen de IsDB met deze landen verder versterken. Anwar Lallmohamed is namens het Kabinet van de President ook op dit forum.

De lidlanden van de IsDB zullen een toekomstige 10-jarige strategie formuleren. De bijeenkomst wordt bijgewoond door ministers en hoge ambtenaren van regionale landen zoals Maleisië, Indonesië, Brunei, Bangladesh en de Malediven. Leiders uit andere sectoren zullen ook deelnemen aan het forum om nieuwe ideeën te zoeken voor de economische samenwerking tussen de IsDB-lidstaten en hun wereldwijde partners en zullen bekijken wat de beste manier is om aansluiting te vinden bij de groeiende Aziatische economieën.

Suriname is sinds 1997 lid van de IsDB en is gegroepeerd met het Aziatische blok van deze instelling.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May