President Bouterse dinsdag naar Venezuela
16 Dec 2013, 00:00
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse zal een summit bijwonen van 'Bolivarian Alliance for the Peoples of Our America (ALBA)' en Petro Caribe in Venezuela. Perschef Clifton Limburg bevestigt tegenover Starnieuws dat het staatshoofd voor deze topbijeenkomst dinsdag naar Caracas vertrekt. Hij keert de volgende dag terug.

De top zal zich concentreren op het creëren van een economische zone tussen landen van de ALBA en Petro Caribe. Het Petro Caribe bondgenootschap is op 29 juni 2005 gelanceerd. De landen die een overeenkomst hebben met Venezuela zijn: Cuba, Dominicaanse Republiek, Antigua en Barbuda, Bahama's, Belize, Dominica, Haïti, Grenada, Guatemala, Guyana, Jamaica, Nicaragua, Suriname, St. Lucia, St. Kitts & Nevis en St. Vincent en de Grenadines. De alliantie maakt het mogelijk dat deze landen olie tegen voordelige betalingsvoorwaarden van Venezuela kopen.

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft in juli tijdens een staatshoofden bijeenkomst van ALBA in Ecuador, het voorstel gedaan om een economische zone op te richten met Petro Caribe. De ALBA wordt gevormd door Venezuela, Cuba, Bolivia, Nicaragua, Dominica, Ecuador, Sint Vincent & the Grenadines en Antigua & Barbuda.
President Bouterse zal dinsdagochtend met een SLM toestel naar Venezuela vliegen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May