NPS: Idealen Mandela krijgen nieuwe dimensie
15 Dec 2013, 16:00
foto


Het overlijden van Nelson Mandela heeft de wereld, jong en oud, arm of rijk geschokt, omdat één van Afrika’s en grootste zonen van de wereld ons is voorgegaan. Het nieuws van zijn heengaan dat eerst verdriet en ongeloof met zich meebracht, veranderde al gauw in één van 'celebration'. De viering van een bijzonder persoon, die de hoop voor vrede en integriteit van alle mensen op aarde in zich verenigde en verzoening nastreefde.

Ook hier in Suriname concentreert men zich op de viering van Madiba’s nalatenschap. Zijn nalatenschap, dat gekarakteriseerd wordt door zijn zoektocht naar de waarheid, naar grenzeloze rechtvaardigheid, liefde voor de mens, harmonie en een buitengewoon niveau van vergevingsgezindheid.
De celebration richt zich ook op Mandela’s liefde voor zijn land en volk. Deze liefde leidde tot zijn vastberaden strijd voor bevrijding van Zuid-Afrika van het afschuwelijke apartheidsregime. In deze strijd hebben Mandela en zijn medestrijders ons het voorbeeld gegeven vastberaden, doortastend en opofferingsgezind te zijn, waardoor ambitieuze doelen voor land en volk kunnen worden bereikt.

Mandela’s idealen zullen voortleven. Tegelijkertijd zet hij ons ook op de weg om onze strijd tegen discriminatie, onrecht en armoede mee te nemen in het erfgoed dat hij ons achterlaat.
De Nationale Partij Suriname zal het appreciëren als de Nationale Assemblee bij de komende begrotingsbehandeling een belangrijke plek in ons land vernoemd naar deze grote Zuid-Afrikaan, zoals dit eerder is gedaan met Martin Luther King, Indira Gandhi en John F. Kennedy.

Madiba……… Waka Bun!
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May