Suriname U-17 uitgeschakeld voor WK voetbal
24 Jul 2010, 23:10
Het Surinaamse U-17 voetbalteam is vanavond uitgeschakeld in het WK-kwalificatietoernooi. In een goed gevuld André Kamperveenstadion speelde de ploeg van bondscoach Ricardo Winter met 2-2 gelijk tegen Barbados. Suriname verspeelde in de tweede helft een 2-0 voorsprong terwijl ‘natio’ na het gelijkspel (1-1) van afgelopen donderdag tegen Grenada moest winnen om de volgende ronde te halen.

Suriname kwam vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van Dimitri Apai. Niet lang na rust werd het 2-0 voor Suriname via Ivanildo Awenti. Barbados dat Suriname zeker in het begin van de partij flink onder druk zette, stelde kort daarop binnen vijf minuten orde op zaken door twee keer te scoren.

De wedstrijd werd na een half uur spelen in de eerste helft onderbroken door de landelijke stroomuitval. Na een dik half uur wachten werd de wedstrijd hervat. Bondscoach Winter toonde zich na afloop teleurgesteld. Hij houdt het erop dat zijn jongens het donderdag hebben laten liggen door de puntendeling tegen Grenada. De druk om vanavond Barbados te verslaan werd daarmee te groot.

Barbados werd door het resultaat van vanavond winnaar van het vierhoekstoernooi met zeven punten uit drie ontmoetingen. Suriname eindigde met vijf punten als tweede na één overwinning en twee gelijke spelen. Barbados plaatst zich hiermee voor de volgende ronde waarin acht landen tegen elkaar uitkomen en de beste vijf zich plaatsen voor de volgende ronde in het WK-kwalificatietoernooi.