Ringdam Boskamp wordt opgehoogd
15 Dec 2013, 18:00
foto
Werkzaamheden op de dam van vissersdorp Boskamp.


Het vissersdorp Boskamp aan de Coppenamerivier wordt opgehoogd. Het dorp heeft ongeveer 300 inwoners en het wooncentrum wordt tegen hoog water van de Coppenamerivier beschermd door een ringdam van 500 meter lang. Deze ringdam is dertig jaar oud en is nooit aangepakt. Gezien de klimaatsverandering met mogelijk stijging van het waterpeil, is het belangrijk dat de dam verder verhoogd wordt, zegt districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani aan Starnieuws. Dit project wordt door het Rode Kruis gefinancierd voor SRD 31.000.

Na overleg met de bevolking is ervoor gekozen de dam in eerste instantie over een lengte van 500 meter en een breedte van 1,5 meter te verhogen met 20 tot 50 cm klei. De hoogte is bepaald aan de hand van de waterstand bij springvloed merkt Ramdhani op. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemer Donavon Mangoenpawiro onder toezicht van de bestuursdienst. De plaatselijke bewoners verlenen hun volledige medewerking bij de uitvoering van de werkzaamheden. Zij helpen door de geplaatste opstallen onmiddellijk van de dam te verwijderen.

“Twee jaar geleden is het dorp al een keer ondergelopen door springvloed en de kans is groot dat dit zich herhaalt. Het afgelopen jaar heeft het Rode Kruis met het oog op klimaatsverandering een aantal kleinere projecten gefinancierd in Suriname. Gezien de ligging van Boskamp, vlakbij de zee, heeft het Rode Kruis het districtscommissariaat benaderd om ook in dat dorp een project uit te voeren dat bijdraagt aan de bescherming van de bevolking tegen de klimaatsverandering”, deelt Ramdhani mee.
De dc benadrukt dat de dam in de toekomst verder verhoogd zal moeten worden. Ook kan er gekozen worden voor een beschoeiingswand.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May