NDP-jongeren vragen idealen Mandela voort te zetten
14 Dec 2013, 14:00
foto


Met het heengaan van Rolihlahla 'Madiba' Nelson Mandela, zegt de huidige wereld vaarwel aan een legendarische leider. Mandela zal generaties lang symbool blijven voor geweldloos verzet. Als voorstander van vrede heeft hij in zijn aardse leven een bijzondere, nagenoeg onmenselijk strijd moeten voeren tegen ongelijkheid.
Een bekend gezegde luidt: ‘Elk eind markeert een nieuw begin’. De jongeren van de Nationale Democratische Partij (NDP) hopen dat met het einde van het aardse leven van Mandela een zaad ontkiemt dat elke voedingsbodem voor onderdrukking en ongelijkheid wordt bestreden.

Mandela heeft strijdend geleefd in de overtuiging zijn idealen te realiseren, en als zou blijken dat hij deze niet kon bereiken, was hij bereid te sterven in naam van de vrede die hij nastreefde.
Deze vrijheidsstrijder heeft 27 jaren van zijn vrijheid opgeofferd om apartheid in Zuid-Afrika af te schaffen en gelijkheid te brengen tussen verschillende rassen, in het bijzonder ‘zwart en wit’.
De idealen van deze grote leider zullen voor de jongeren van de NDP een blijvende inspiratiebron zijn om te streven naar vrijheid en gelijkheid in Suriname.
Wij hopen dat de veerkracht van deze icoon een voorbeeld mag zijn voor de Surinaamse jongeren bij het streven naar een hechte natie.

Wij betonen intens medeleven met de familie van Mandela, het Zuid-Afrikaanse volk en roepen alle Surinamers op de idealen van Mandela voort te zetten.
Wij prijzen ons gelukkig deel te mogen zijn van een partij die hulde brengt aan de filosofie van Madiba die zijn leven heeft gewijd aan de strijd tegen Apartheid. Evenals hij koesteren wij de idealen van democratie en een vrije samenleving waar mensen in harmonie en gelijkheid met elkaar leven.
Madiba rest in peace. We salute you at the start of your final walk to divine freedom.

Het Jongerenbestuur van de Nationale Democratische Partij (NDP)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May