GOw2 officieel gepresenteerd
14 Dec 2013, 00:00
foto
Het pompstation aan de Van 't Hogerhuysstraat is omgedoopt in Gow2. (Beeld: René Gompers)


GOw2. Dat is de nieuwe naam van de Suritex pompstations. Suritex heet nu Gow2 Energy Suriname NV. Het logo is met een culturele manifestatie onthuld. Minister van Natuurlijke Hulpbronnen Jim Hok verrichtte de officiële opening van het pompstation aan de Van 't Hogerhuysstraat door als eerste zijn auto te tanken.

Minister Hok opende ook het Gowtu Energy Suriname NV kantoor op hetzelfde adres. De shop wordt binnenkort geopend. De gasten vingen een glimp op van de winkel door een virtuele wandeling die geprojecteerd werd op de muur van de shop.

Voor Agnes Moensi, president commissaris van Gow2 Energy Suriname NV, is het dubbel feest. "Dit is een mooi cadeau voor Staatsolie. De launch vindt plaatst op de 33ste verjaardag van Staatsolie. We gaan niet alleen de naam Gow2 vestigen maar ook bestendigen", beloofde zij. Waarnemend directeur, Aubrey Nai Chung Tong, liet in een presentatie zien hoe het bedrijf Gow2 Energy Suriname NV zich zal profileren de komende tijd. "Wij willen op de eerste plaats de eerste keus zijn bij het leveren van energie en we willen ook de trendsetter zijn in de regio. We zullen niet alleen goede brandstof leveren, maar ook de klanten volgens hoge standaarden bedienen."
Hok heeft er alle vertrouwen in dat het bedrijf als voorbeeld zal dienen nationaal en regionaal. "We zijn trots op Staatsolie en trotser op het kind dat het heeft voortgebracht: Gow2."

Verder uitgewerkt
De nieuwe naam van Suritex is gekozen uit 11.000 inzendingen tijdens de 'Kis' a Grani' competitie. Gregory Kranenburg won met 'Go2' de competitie . Direct na de bekendmaking van de nieuwe naam brak er protest los vanuit de samenleving. 'GO2' zoals het logo in eerste instantie werd gepresenteerd, bleek niet origineel te zijn wat helemaal tegen de regels van de competitie was.

Kranenburg geeft aan dat hij verschillende versies van de naam heeft opgestuurd waarbij de 'w' eventueel toegevoegd zou kunnen worden.
Kranenburg genoot zichtbaar van de 'grani'. Zijn portret stond bij één van de pompen waar gasten met een handtekening op het canvas hem de 'grani' gaven voor het bedenken van 'GOw2'. Het logo is verder uitgewerkt en 'ingekleurd'. Het uiteindelijke resultaat is nu gepresenteerd.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May