Defensie decoreert 405 militairen
14 Dec 2013, 04:00
foto
Commandant Henk van Axeldongen van de Landmacht speldt de medaille van 25 jaar trouwe dienst voor kapitein Daisy van Genderen-Saltani.


Het ministerie van Defensie heeft 405 officieren, onderofficieren en manschappen de medaille van trouwe dienst opgespeld. Minister Lamuré Latour en waarnemend bevelhebber Ronni Benschop benadrukten dat deze medaille een waardering is voor de trouwe dienst die de militairen bewezen hebben aan land en volk.

Latour benadrukte dat de medaille niet wordt toegekend alleen omdat de mensen een aantal jaren in dienst zijn. Het gaat om ononderbroken dienst en inzet. De medaille is een teken van volharding en discipline. Zij hebben hun uiterste best gedaan. Vaak is het werk dat ze moeten verrichten ten koste van hun gezin gegaan.

Een medaille is niet het einddoel. Latour merkte op dat de medaille de beloning is voor jarenlange inzet. Defensie is blij om de mensen te kunnen decoreren. De bewindsman zei dat er inspiratie uitgaat van de mensen die zijn gedecoreerd. Hij bedankte hen voor hun inzet voor de republiek Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May